Moniek Ammerlaan Fotografie Cooperatie HR _2.jpg

Mijn naam is Cobien Leguijt (1957). Ik heb in 1989 de praktijk opgericht en werk er nog steeds met veel plezier. 

Na mijn opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster in het ziekenhuis. Daar werd ik geconfronteerd met veel psychosomatische problematiek, wat mij ertoe deed besluiten Orthopedagogiek te gaan studeren. Deze studie heb ik in 1988 afgerond met als specialisaties systeemtherapie, speltherapie en ontwikkelingsproblematiek.

Ik besloot mijn eigen praktijk te beginnen omdat er in die tijd weinig aandacht was voor opvoedingsondersteuning en ondersteuning van kinderen met sociaal emotionele problematiek.

Daarnaast inspireerde de klassieke homeopathie mij, deze studie heb ik negen jaar geleden afgerond.

Binnen de coöperatie draag ik zorg voor coaching van jong en oud vaak in combinatie met homeopathie. Daarnaast geef ik speltherapie en verzorg ik met Merel de (groeps) trainingen, cursussen en thema-bijeenkomsten. Ook geef ik bijscholingen aan professionals.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met kinderen en kleinkinderen. En ik probeer mijn steentje bij te dragen bij het helpen van mensen die het in onze samenleving minder goed hebben.

 


Mijn naam is Merel van de Kamp (1989). Ik werk sinds 2016 bij de Coöperatie.

Binnen De coöperatie ben ik werkzaam als pedagoog en voedingscoach. Ik heb met veel plezier HBO pedagogiek gestudeerd. In de studie heb ik het accent met name gelegd op opvoedingsondersteuning, de psychiatrie van het jonge kind en orthopedagogiek.  

Mijn werk als pedagoog binnen de praktijk is zeer divers.
Een groot deel van mijn werk is het geven van opvoedingsondersteuning.
Ik richt me met name op de jongere kinderen en een groot onderdeel van de opvoedingsondersteuning is de slaapcoaching.

Ook werk ik veel met naar schoolgaande kinderen/jongeren en (jong) volwassenen.
Ik houd mij vooral bezig met emotie-regulatie, angst en het verbeteren van zelfbeeld middels cognitieve gedragstherapie.

Voeding en leefstijl heeft van jongs af aan al mijn interesse.  Vandaar mijn specialisatie in voeding. Ik geef advies en begeleid (coaching) op het gebied van: gezonde voeding, overgewicht en slechte eters (voedselweigering).

Verder verzorg ik samen met Cobien (groeps) trainingen, cursussen en thema-bijeenkomsten. En zijn wij samen een opvoedprogramma aan het ontwikkelen, maar dat heeft nog wat tijd nodig ;)

Belangrijk binnen alle hulp die ik bied is het vergroten van bewustwording, kennis, vaardigheden en inzicht. Samen zoeken naar passende oplossingen. Ieder mens is anders en onze hulp is toch altijd een stukje maatwerk.

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vriend, dochtertjes en andere dierbaren. Ik geniet van koken, uitjes en gezelligheid.

Ik zie je graag tegemoet in de praktijk!


Mijn naam is Wilmie Doornbos (1956) Ik ben sinds 2007 binnen de Coöperatie werkzaam als homeopaat. 

Volwassenen en kinderen coachen is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden.  Ik heb als maatschappelijk werker jarenlang in de thuiszorg gewerkt. Toen ik in aanraking kwam met homeopathie was ik meteen enthousiast. Homeopathie geeft de mogelijkheid om mensen op een milde wijze weer (beter) in balans te brengen. Ik heb ervaren dat homeopathie goed inzetbaar kan zijn naast psychosociale hulpverlening. De 6-jarige opleiding aan de School voor Homeopathie heb ik afgerond in 2007.

Binnen de Coöperatie werk ik vooral als klassieke homeopaat. Ik behandel allerlei soorten klachten en richt me op alle leeftijden.

Naast mijn praktijk werk ik ook nog bij vluchtelingenwerk (Stichting Vluchtelingen Werk Amstel tot Zaan). Daar ben ik verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding van pas gehuisveste vluchtelingen. Mijn maatschappelijk werk achtergrond komt hierin goed van pas.

Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan. Ben dol op de natuur en geniet van  gezellige etentjes met mijn kinderen, familie en vrienden.