Moniek Ammerlaan Fotografie Cooperatie HR _2.jpg

Mijn naam is Cobien Leguijt (1957). Ik heb in 1989 de praktijk opgericht en werk er nog steeds met veel plezier. 

Na mijn opleiding HBO Jeugdwelzijnswerk ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als pedagogisch medewerkster in het ziekenhuis. Daar werd ik geconfronteerd met veel psychosomatische problematiek, wat mij ertoe deed besluiten Orthopedagogiek te gaan studeren. Deze studie heb ik in 1988 afgerond met als specialisaties systeemtherapie, speltherapie en ontwikkelingsproblematiek.

Ik besloot mijn eigen praktijk te beginnen omdat er in die tijd weinig aandacht was voor opvoedingsondersteuning en ondersteuning van kinderen met sociaal emotionele problematiek.

Daarnaast inspireerde de klassieke homeopathie mij, deze studie heb ik negen jaar geleden afgerond.

Binnen de coöperatie draag ik zorg voor coaching van jong en oud vaak in combinatie met homeopathie. Daarnaast geef ik speltherapie en verzorg ik met Merel de (groeps) trainingen, cursussen en thema-bijeenkomsten. Ook geef ik bijscholingen aan professionals.

Mijn vrije tijd breng ik graag door met kinderen en kleinkinderen. En ik probeer mijn steentje bij te dragen bij het helpen van mensen die het in onze samenleving minder goed hebben.

 


Mijn naam is Merel van de Kamp (1989). Ik werk sinds januari 2016 bij de Coöperatie. Ik ben een dochter van Cobien.

Binnen De coöperatie ben ik werkzaam als pedagoog en voedingscoach. Ik heb met veel plezier HBO pedagogiek gestudeerd. In de studie heb ik het accent met name gelegd op opvoedingsondersteuning, de psychiatrie van het jonge kind en orthopedagogiek.  

Voeding heeft van jongs af aan al mijn interesse.  Vandaar mijn specialisatie in voeding. Ik geef advies en begeleid (coaching) op het gebied van: gezonde voeding, ondergewicht, overgewicht, slechte eters (voedselweigering) en eetstoornissen. Ik ben ervaringsdeskundige op het gebied van eetstoornissen. Ik geef niet alleen advies over de voeding, maar onderzoek ook samen met de klant de (eventueel) onderliggende problematiek. Daar wordt de behandeling op afgestemd.

Als pedagoog houd ik mij vooral bezig met cognitieve gedragstherapie bij kinderen/jongeren en jong volwassenen. Deze therapie is bij mij vooral gericht op beter omgaan met angst en emoties, en het verbeteren van het zelfbeeld.

Verder verzorg ik samen met Cobien (groeps) trainingen, cursussen en thema-bijeenkomsten. 

In mijn vrije tijd ben ik graag met mijn vriend, dochtertje en andere dierbaren. En ik kan (inmiddels ) enorm genieten van koken en eten.

Ik zie je graag tegemoet in de praktijk!


Mijn naam is Wilmie Doornbos (1956) Ik ben sinds 2007 binnen de Coöperatie werkzaam als homeopaat. 

Volwassenen en kinderen coachen is iets wat ik altijd al interessant heb gevonden.  Ik heb als maatschappelijk werker jarenlang in de thuiszorg gewerkt. Toen ik in aanraking kwam met homeopathie was ik meteen enthousiast. Homeopathie geeft de mogelijkheid om mensen op een milde wijze weer (beter) in balans te brengen. Ik heb ervaren dat homeopathie goed inzetbaar kan zijn naast psychosociale hulpverlening. De 6-jarige opleiding aan de School voor Homeopathie heb ik afgerond in 2007.

Binnen de Coöperatie werk ik vooral als klassieke homeopaat. Ik behandel allerlei soorten klachten en richt me op alle leeftijden.

Naast mijn praktijk werk ik ook nog bij vluchtelingenwerk (Stichting Vluchtelingen Werk Amstel tot Zaan). Daar ben ik verantwoordelijk voor de maatschappelijke begeleiding van pas gehuisveste vluchtelingen. Mijn maatschappelijk werk achtergrond komt hierin goed van pas.

Als ik vrij ben vind ik het heerlijk om naar buiten te gaan. Ben dol op de natuur en geniet van  gezellige etentjes met mijn kinderen, familie en vrienden.