De Coöperatie vindt het belangrijk om kennis te delen.
De Coöperatie heeft ruime ervaring in workshops en nascholing op het gebied van opvoeding & voeding.

Wij laten ons inhuren door professionals en particulieren.
Wij hebben standaard workshops en nascholingen, maar werken ook op aanvraag. Wij maken graag iets op maat!

Agenda workshops 2018

6 oktober 2018 10.00-15.00 Cursus Zelfzorg met homeopathie bij kinderen
Wil je homeopathische middelen leren gebruiken als zelfzorg voor het gezin, bij de behandeling van diverse “EHBO-klachten” (vallen, beten, steken, wonden, acute klachten e.d.)? Kom dan naar deze cursus! Deze dag leer je de basisprincipes van homeopathie en hoe je homeopathie zelf juist kunt inzetten bij  “EHBO-klachten”. 
17 oktober 2018  19.30-21.30     Avondworkshop: Onvoorwaardelijk opvoeden (0-18 jaar). Opvoeden zonder strijd. 
Opvoeden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het wordt met name lastig wanneer er ongewenst gedrag vertoond wordt en wanneer er grenzen overschreden worden. We lossen dit vaak op door straffen en belonen. Hierdoor ontstaat er vaak strijd en een negatieve sfeer. Er zijn ook ouders die juist toegeeflijk worden en geen grenzen meer stellen. Het kan anders….. Deze workshop zullen wij jullie kennis laten maken met de opvoedmethode onvoorwaardelijk opvoeden.  Onvoorwaardelijk opvoeden is opvoeden met minder strijd (straffen en belonen) . Aan het eind van de workshop heb je duidelijke handvatten hoe je thuis ook aan de slag kan met onvoorwaardelijk opvoeden. 
31 oktober, 14 november, 21 november, 28 november 2018 19.30-22.00 Oudercursus: Onvoorwaardelijk opvoeden (0-18 jaar). Opvoeden zonder strijd. 
Opvoeden kan een behoorlijke uitdaging zijn. Het wordt met name lastig wanneer er ongewenst gedrag vertoond wordt en wanneer er grenzen overschreden worden. We lossen dit vaak op door Straffen en belonen. Hierdoor ontstaat er vaak strijd en een negatieve sfeer. Er zijn ook ouders die juist toegeeflijk worden en geen grenzen meer stellen. Het kan anders ... .. Deze oudercursus zullen wij veel informatie geven en concrete handvatten aanreiken. Ons doel: ouders laten opvoeden met plezier en minder strijd.
Thema's die aan bod komen: de opvoedmethode onvoorwaardelijk opvoeden, goede communicatie binnen het gezin, de ontwikkeling van het kind, basisvoorwaarden die van belang zijn voor ouder & kind, samenwerken versus straffen en belonen, opvoedingsvaardigheden en strategieën. In de bijeenkomsten wisselen theorie en praktijk elkaar af.  Er is veel ruimte voor eigen inbreng. 
12 december 2018 19.30-21.30 Avondworkshop: Slaap kindje slaap
Ouderschap. Het is bij jonge kinderen vaak een dag en nachttaak. Deze workshop zullen wij voorlichting en gerichte adviezen geven over de volgende onderwerpen; normaal slaapgedrag, ontwikkelingen die van invloed zijn op het slaapgedrag, ritme, huilen & troosten en grenzen stellen.

Indien een workshop vol is kun je ons ook een mail sturen. We noteren je dan op de lijst voor de eerstvolgende workshop.

Cobien en Merel verzorgen de workshops en de oudercursussen.
Kosten workshops bedragen: € 20, - per persoon. De kosten van de oudercursus bedragen: € 120, - euro pp partners betalen samen € 200, -.
Graag opgeven via de mail: merel.decooperatie@gmail.com

Cobien en Wilmie verzorgen de Cursus Zelfzorg met Homeopathie bij kinderen, de kosten bedragen € 100, - inclusief lunch en terugkomavond (circa 1,5 uur) 
Graag opgeven via de mail: merel.decooperatie@gmail.com

Zie ook ons kopje trainingen.